onsdag 15 oktober 2008

1

På den här bloggen vill vi berätta om hur det är att studera på Axxells enhet i Kuggom, Pernå.

Grava fel har begåtts på skolan vad utbildningarnas innehåll och elevernas arbetssäkerhet beträffar. Vi vill nu lyfta fram problemen och vi åberopar elevens rättigheter. Vi har rätt till bra och sakenlig undervisning, rätt till trygghet och stöd i studierna samt saklig arbetssäkerhet. Arbetarskyddslagen (738/2002) fastställer att psykisk och fysisk hälsa ska beaktas lika och att ingendera får hotas, lagen gäller även elever och skolmiljön.

Bloggen är ämnad som forum för diskussionen vi hoppas uppstår kring temat. Om Du vill kan Du skriva anonymt, liksom vi, kontaktuppgifter uppges inte till tredje part.

Vi vill föra en saklig diskussion som hjälper missförhållanden att bättras och vi hoppas att Du respekterar denna tanke. Upprätthållaren av bloggtjänsten har rätt att till en viss grad begränsa innehållet på bloggen. Innehållspolicyn kan du hitta på: http://www.blogger.com/content.g.

Vi önskar att Du hjälper oss och deltar med sakliga kommentarer och vi hoppas att Du hjälper till med att föra de viktiga frågorna vidare.


I oktober 2008

Elever på Axxells enhet i Kuggom

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bästa Kuggom-studerande !
Då vi inte genom brevet har någon kontaktperson meddelar vi här via bloggen att vi har mottagit ert brev, rubriserat ”Hjälp oss med problem i Kuggom” gällande olägenheter i undervisningsverksamheten vid Kuggom/Axxell.
Vi kommer naturligtvis att i första hand vända oss till utbildningsanordnaren och förutsätta att ärendet utreds grundligt.

Utbildningsstyrelsens svenska enhet
Tor Lindholm

Anonym sa...

Vi på dekorationsmålarlinjen är mycket nöjda med vår utbildning. Vi har kompetenta lärare och undervisningen är mycket bra.

MVH. dekostuderande elev.

Anonym sa...

Det finns många elever här på snickeri som är MYCKET nöjda med vår utbildning här på Kuggomskolan. Många av oss är trötta på att det hela tiden dras opp sådana här gamla saker som vi förstår att tar en "lång tid" att åtgärda. Att saker och ting ändras inte på en natt. Vi hoppas att vi som är nöjda inte skulle behöva lida av det här. Utan att dom som är missnöjda skulle kuna stå för sin åsikt och inte dra med oss andra som är nöjda.

MVH. Elev på snickeriutbildningen.

Anonym sa...

Skrivaren är familjebekant till en av dagens Kuggomstuderande. Jag läser med sorg och bävan elevernas vädjande skrivelse på bloggen. Under en tid har jag allt som oftast fått höra oroande kommentarer om saker och ting som händer i skolan. Det som främst oroar mig är själva undervisningen och kontrollen av den. Vad innebär de missförhållanden som förekommer, för elevernas framtid? Många elever är verkligen förtvivlade. Ur två av de färska kommentarerna till bloggskrivelsen från 15.10.2008 kan man klart och tydligt läsa mellan raderna att allt inte är som det skall vara. Det gäller både nivån på undervisningen, säkerheten och trivseln i skolan. För mig är det klart att bloggskrivarna inte vågar träda fram i offentligheten, ingen vill bli korsfäst! Bloggen skall ses som ett nödrop. Nu vädjar även jag till alla dem, som har fått motta "Kuggomskrivelsen". Lämna inte eleverna i sticket, i sin nöd har de klart och sakligt beskrivit situationen på skolan. Det har rätt till en god och trygg undervisning!